Χειμωνιάτικες συμβουλές για τα φυτά σας

Τα φυτά έχουν ανάγκη ποτίσματος και το χειμώνα. Φυτά – δέντρα με φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας, ανταπεξέρχονται καλύτερα στις χαμηλές θερμοκρασίες και την παγωνιά. Διατηρήστε το πότισμα, αλλά σε αραιά διαστήματα.

Ο δυνατός και ξερός αέρας, παίρνει την υγρασία από τα φυλλώματα και τους κορμούς και στεγνώνει το χώμα. Έπειτα λοιπόν από έναν αέρα ελέγξτε εάν τα φυτά / δέντρα χρειάζονται πότισμα.Επισης ποτίζουμε και όταν έχει περάσει αρκετό διάστημα χωρίς βροχή.Θυμηθείτε: δεν κλαδεύουμε όταν έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες.Μέθοδοι και Λύσεις
Λιπαίνουμε τα φυτά και τα δέντρα, σε αραιά διαστήματα και δυο εβδομάδες πριν πέσει η θερμοκρασία κάνουμε λίπανση με κάποιο αζωτούχο λίπασμα.

Τα ξερά φύλλα των φοινικοειδών, προστατεύουν το δέντρο τις ημέρες του χειμώνα. Περιμένετε λοιπον μέχρι την άνοιξη για να αφαιρέσετε τα ξερα.Τις ημέρες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ή χιόνι μην κάνετε φυτεύσεις ή μεταφυτεύσεις, όχι μόνο διότι είναι πιο δύσκολο να σκάψετε το παγωμένο χώμα, αλλά και γιατί τα φυτά τότε είναι πολύ ευάλωτα και είναι εύκολο να προκύψει κάποιο πρόβλημα, το όποιο εάν δεν φανεί αμέσως θα φανεί την άνοιξη ( περιορισμένη ανάπτυξη κ.α.). Φυσικά το ίδιο ισχύει και για φυτά που θα φυτευτούν ή μεταφυτεύουν σε γλάστρα.